Narancsos édeskömény saláta szárított sonkával

Hozzávalók

200 g édeskömény gumó
2 szelet szárított sonka (Serranoi – , Pármai – vagy Feketeerdő sonka)
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 darab narancs
1 fej lilahagyma
só, bors
 

Elkészítés

Narancsos Vinaigrette öntethez:

1 narancs leve, 4 ek extraszűz oliva olaj, 1 csipet só, Őrölt bors, 2 ek tőzegáfonya-ibolya balzsamecet.

A lilahagymát vékonyan felkarikázzuk és 10 percre besózzuk, hogy kicsit veszítsen az erejéből.
Az édesköményt vékony csíkokra vágjuk.
A narancsot megpucoljuk és gerezdekre vágjuk (Tipp: a szeletelés közben egy tálcán felfogjuk a narancs levét)
A szárított sonkát felcsíkozzuk, majd a hozzávalókat egy tálban egymásra halmozzuk.
A finom narancsos balzsamecetes olajos öntet hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a salátára.

Köszönjük a receptet Mindenkaja:

http://mindenkaja.blog.hu/2011/04/23/narancsos_edeskomeny_salata_szaritott_sonkaval

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük