Hozzávalók
200 g édeskömény gumó
2 szelet szárított sonka (Serranoi – , Pármai – vagy Feketeerdő sonka)
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 darab narancs
1 fej lilahagyma
só, bors
Elkészítés
Narancsos Vinaigrette öntethez:
1 narancs leve, 4 ek extraszűz oliva olaj, 1 csipet só, Őrölt bors, 2 ek tőzegáfonya-ibolya balzsamecet.
A lilahagymát vékonyan felkarikázzuk és 10 percre besózzuk, hogy kicsit veszítsen az erejéből.
Az édesköményt vékony csíkokra vágjuk.
A narancsot megpucoljuk és gerezdekre vágjuk (Tipp: a szeletelés közben egy tálcán felfogjuk a narancs levét)
A szárított sonkát felcsíkozzuk, majd a hozzávalókat egy tálban egymásra halmozzuk.
A finom narancsos balzsamecetes olajos öntet hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a salátára.
Köszönjük a receptet Mindenkaja:
http://mindenkaja.blog.hu/2011/04/23/narancsos_edeskomeny_salata_szaritott_sonkaval