Hozzávalók:
20 dkg édeskömény gumó, 2 db narancs
1 fej lilahagyma, 2 szelet szárított sonka (Serranoi – , Pármai – vagy Feketeerdő sonka)
Narancsos Vinaigrette öntethez:
1 narancs leve, 4 ek extraszűz oliva olaj, 1 csipet só, Őrölt bors, 2 ek Tokaji Őszibarackos-jázminos Balzsamecet
A lilahagymát vékonyan felkarikázzuk és 10 percre besózzuk, hogy kicsit veszítsen az erejéből.
Az édesköményt vékony csíkokra vágjuk.
A narancsot megpucoljuk és gerezdekre vágjuk (Tipp: a szeletelés közben egy tálcán felfogjuk a narancs levét)
A szárított sonkát felcsíkozzuk, majd a hozzávalókat egy tálban egymásra halmozzuk.
A finom narancsos borecetes olajos öntet hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a salátára.
Köszönjük a receptet Mindenkaja:
http://mindenkaja.blog.hu/2011/04/23/narancsos_edeskomeny_salata_szaritott_sonkaval