Pezsgős csirkesaláta

Hozzávalók

1 csésze szűz olívaolaj
½ csésze száraz pezsgő
só, bors
1 mokkáskanál porcukor
2 darab tojássárgája
2 egész csirkemell
vegyes, friss saláta
1 teáskanál kakukkfű

 

Elkészítés

Az öntet hozzávalóiból egy kézimixer segítségével emulziót készítek, amit utána apránként – továbbra is használva a kézimixert – hozzáadok 2 tojás sárgájához. Amikor már kellően krémes, akkor hűtőbe teszem.

A húst lapokra vágom, sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom, majd olajon kisütöm. A salátát a tálra készítem, a pezsgős szósszal meglocsolom, majd a felszeletelt csirkét ráültetem, friss fűszerrel megszórom.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük