Pezsgős csirkesaláta

Pezsgős csirkesaláta

Pezsgős csirkesalátaHozzávalók:

1 csésze szűz olíva olaj
1/4 csésze kakukkfüves borecet, vagy Aperif
1/2 csésze száraz pezsgő
csipetnyi só
frissen őrölt feketebors
kevés porcukor, ízlés szerint
2 tojás sárgája (opcionális)
További hozzávalók:
1 marék mandulaforgács vagy lap
2 csirke melle

frissen őrölt feketebors
1 tk kakukkfű
vegyes friss saláta

 

Az öntet hozzávalóiból egy kézimixer segítségével emulziót készítek, amit utána apránként – továbbra is használva a kézimixert – hozzáadok 2 tojás sárgájához. Amikor már kellően krémes, akkor hűtőbe teszem.

A húst lapokra vágom, sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom, majd olajon kisütöm. A salátát a tálra készítem, a pezsgős szósszal meglocsolom, majd a felszeletelt csirkét ráültetem, friss fűszerrel megszórom és egy kevés pirított mandulával díszítem.

Köszönjük a receptet Mirelle-nek:

http://mirelle.freeblog.hu/archives/2011/05/06/Ecetre_fel/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.