Leírás
Felhasználási javaslat:
A birs kellemesen üde, gyümölcsös izével kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Frissítő italként, egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.
Ízesítsd kedvenc levesed, vagy főzeléked egy evőkanál balzsamecettel. Tökéletes kiegészítője lehet bármelyik klasszikus savanyú ételnek.
Egyedülálló kiegészítője lehet bármilyen desszertnek. Használjuk bátran gyümölcsök posírozásához, vagy ízesítsük vele süteménytésztánkat, krémjeinket.
A birs balzsamecetünk birságyon érlelt almaecet, balzsamosságát az almamustnak köszönheti, melynek almás édes íze szépen kikerekedik az ecetben. A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem íz-fokozót.
Összetevők: Birsalma ágyon érlelt almaecet 65%, sűrített almamust.
Tápérték/100ml: Energia 508kJ/99kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 27,3g, amelyből cukrok 27,3g, Fehérje 0,3g, Só 0g
A birsalma saját ültetvényünkből származik, Bereczky birs fajta.
Csaba –
Finom aromája és édes karaktere jól megy szerintem tenger gyümölcseihez. Én garnélarákot szoktam úgy grillezni, hogy a serpenyőben először szójaszószt, csilipasztát és birsalmás balzsamecetet forralok, és abban forgatom át a rákokat.
Eszter Horváth –
Anita H. –
Mária –
Kiváló termék
Dóra –
Névtelen –
Vanda –
Zsolt –
Noémi Jakab –
Éva –
Az egyik kedvenc lesz, szépen átjön a birsalmát jellemző íz…
Kati Hajdu –
Lajosné Dr. Varga-Szabó –
Anna Fittlerné Kiss –
Ákos Radó –
Kati Hajdu –
Anette A. –
Balázs –
József Kiss –
Gabriella –
Nagy kedvencem. Első kóstolásra szerelem volt jó pár évvel ezelőtt, és azóta mindig van a kamrában, sőt visszük magunkkal (önellátós) nyaralásra is. És mindenkinek szívből ajánlom!