Leírás
Felhasználási javaslat:
Egyedülálló kiegészítője lehet bármilyen desszertnek. Használjuk bátran gyümölcsök posírozásához, fagylaltra locsolva vagy ízesítsük vele süteménytésztánkat, krémjeinket.
Az áfonya és az iboya izgalmas esszenciája, erőteljes zamattal párosulva kiváló kiegészítője salátáinknak. Önmagában is ízletes a salátára locsolva, de készíthetünk belőle vinaigrettet is, pl. olívaolajjal, vagy más kedvenc hidegen sajtolt olajunkkal, ízlés szerint sóval, borssal kikeverve, nagyon finom öntet készíthető belőle.
Frissítő italként, egy pohár vízben kb. egy evőkanálnyi balzsamecetet érdemes elkeverni, és iszogatni. Nemcsak finom, de segíthet az egészség megőrzésében is.
Húsokhoz nagyon szépen passzol, akár a kész sültekhez készítünk öntetet belőle, vagy csak pár cseppel fűszerezzük kész ételünket, mindenképp izgalmas ízek keverednek ki belőle. Bátran használjuk a húsok pácolásához, a végeredmény tökéletesen omlós, gazdag ízvilágú sült lesz.
A termék nem tartalmaz sem tartósítószert, sem aromákat, sem íz-fokozót.
Összetevők: furmint borecet, almaecet, sűrített almamust, tőzegáfonya sűrítmény 5%, ibolyapaszta 1%
Tápérték/100ml: Energia 435kJ/102kcal, Zsír 0g, amelyből telített zsírsavak 0g, Szénhidrát 23,2g, amelyből cukrok 23,2g, Fehérje 0,3g, Só 0g
Aki nyitott az újdonságokra, és szereti a merészebb ízeket, ők az áfonyás-ibolyás balzsamecet nagy rajongói.
Desszertekhez, fagylaltokhoz kiváló, ahogyan vadhúsok elkészítéséhez használva sem hibázhat vele. Kísérletezz bátran az egyik legsokoldalúbb balzsamecetünkkel!
Receptajánló:
Istvánné Kameniczky –
Judit S. –
Különleges ízvilág, igazán meglepett és ízlett.
Anita –
Gabriella –
Névtelen –