Hoztunk egy olyan receptet, ami rugalmasan beilleszthető több funkcióban is. Ez a saláta lehet egy napindító, energetizáló reggeli, megállja a helyét egészséges köretként, illetve lehet előétel, vagy egy finom desszert, akár uzsonna is.
Az egészséges összetevők miatt a saláta megkönnyebbülést hozhat a nagy lakmározások között, bátran fogyasszuk!
Az eper amellett hogy isteni finom, egyesíti mindazt, ami miatt ezt a nap érlelte gyümölcsöt kedveljük: dúskál létfontosságú vitaminokban és ásványi anyagokban! Ilyenkor tavasszal biztosítja az újrakezdéshez szükséges energiát a télen kimerült szervezetünk számára.
A mozzarella klasszikus olasz sajt, Nápoly városából származik. A hagyomány szerint ezt a terméket bivalytejből készítették, de a modern élelmiszeripar ma már egyszerűen tehéntejből állítja elő. A mozzarella sajttal kedvezünk egészségünknek, bőrünk szeretni fogja a magas nacin, riboflavin, tiamin és biotin, továbbá a B5 és B6 vitamin tartalmat. Ezentúl van benne A, D és E vitamin.
A zabpehely szintén egy nagyon egészséges táplálékunk. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, magas a tiamin, a cink, a vas, a mangán, a foszfor és a szelén tartalma, illetve nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat, E-vitamint és fehérjét is. Egy tál zabpehely biztosíthatja a szervezet rostszükségletének jelentős részét.
A plusz ráadás az Málnás balzsamecet, mely kiválóan segítheti az emésztésünket, ráadásul karbantartja a vércukorszintünket.
Hozzávalók
1 kis fejes saláta, jégsaláta, vagy egy Eisberg zacskós sali
25 dkg eper
8 dkg mozzarella sajt
1 nagy evőkanál vaj
5 evőkanál zabpehely
2 evőkanál Málna balzsamecet
Elkészítés:
A salátát megmossuk, megszárítjuk, kis darabokra vágjuk (vagy az Eisberg salit kiborítjuk a zacskóból). Az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük, cikkekre vágjuk.
A salátára rátesszük az epret. Vajat melegítünk, majd a zabpelyhet átforgatjuk rajta. A vajas zabpelyhet a saláta alapon eloszlatjuk.
A sajtot vékony darabokra felszeleteljük, és rátesszük a salátára. Rálocsoljuk az Málnás balzsamecet, és kész is.