Zabpelyhes sajtos epres saláta

Hoztunk egy olyan receptet, ami rugalmasan beilleszthető több funkcióban is. Ez a saláta lehet egy napindító, energetizáló reggeli, megállja a helyét egészséges köretként, illetve lehet előétel, vagy egy finom desszert, akár uzsonna is.

Az egészséges összetevők miatt a saláta megkönnyebbülést hozhat a nagy lakmározások között, bátran fogyasszuk!

Az eper amellett hogy isteni finom, egyesíti mindazt, ami miatt ezt a nap érlelte gyümölcsöt kedveljük: dúskál létfontosságú vitaminokban és ásványi anyagokban! Ilyenkor tavasszal biztosítja az újrakezdéshez szükséges energiát a télen kimerült szervezetünk számára.

A mozzarella klasszikus olasz sajt, Nápoly városából származik. A hagyomány szerint ezt a terméket bivalytejből készítették, de a modern élelmiszeripar ma már egyszerűen tehéntejből állítja elő. A mozzarella sajttal kedvezünk egészségünknek, bőrünk szeretni fogja a magas nacin, riboflavin, tiamin és biotin, továbbá a B5 és B6 vitamin tartalmat. Ezentúl van benne A, D és E vitamin.

A zabpehely szintén egy nagyon egészséges táplálékunk. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, magas a tiamin, a cink, a vas, a mangán, a foszfor és a szelén tartalma, illetve nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat, E-vitamint és fehérjét is. Egy tál zabpehely biztosíthatja a szervezet rostszükségletének jelentős részét. 

A plusz ráadás az Epres balzsamecetünk, mely kiválóan segítheti az emésztésünket, ráadásul karbantartja a vércukorszintünket. 

 

Hozzávalók

1 kis fejes saláta,  jégsaláta, vagy egy Eisberg zacskós sali

25 dkg eper

8 dkg mozzarella sajt

1 nagy evőkanál vaj

5 evőkanál zabpehely

2 evőkanál Eper-citromfű Balzsamecet

 

Elkészítés:

A salátát megmossuk, megszárítjuk, kis darabokra vágjuk (vagy az Eisberg salit kiborítjuk a zacskóból). Az epreket megmossuk, lecsöpögtetjük, cikkekre vágjuk.

A salátára rátesszük az epret. Vajat melegítünk, majd a zabpelyhet átforgatjuk rajta. A vajas zabpelyhet a saláta alapon eloszlatjuk. 

A sajtot vékony darabokra felszeleteljük, és rátesszük a salátára. Rálocsoljuk az Epres balzsamecetet, és kész is.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Maximum feltölthető fájlméret: 200 MB Drop file here