Borecetben pácolt karaj

Hozzávalók

4 szelet csont nélküli karaj
2 teáskanál koriandermag
1 teáskanál római kömény
2 teáskanál mustármag
2 teáskanál cayanne bors

durva szemű só

 

Elkészítés

A karaj szeleteket bepácolom, ehhez egy tálba öntöm az oriental öntetet, majd mozsárban összetöröm a koriander magot, mustármagot, római köményt, majd az öntethez keverem, beleszórom a cayanne borsot, majd a sót és alaposan bekenem vele a húst.
Minimum 2 órára hűtőbe teszem, vagy egy éjszakára, akkor viszont a sót ne tegyük bele a pácba, majd csak sütés előtt szórjuk meg. Ilyenkor ugyanis a húsból értékes anyagok távoznak, levet enged és gyorsan kiszárad!
Amikor készen vagyok, 160 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt szép barnára sütöm.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük