Hozzávalók
300 g brokkoli
1 kisebb sonkatök harmada
150 ml tej
1 fej hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 negyed fahéj
3 szem szegfűszeg
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál mustár
2 teáskanál currypor
só, olaj
Elkészítés
A hagymát közepes méretűre vágtam, olajon megdinszteltem. Közben pucoltam és kis kockákra vágtam a sonkatök harmadát és a hagyma mellé dobtam. Megszórtam a kurkumával. Ekkor jöttek a fűszerek: a fahéj, szegfűszeg, fokhagyma, mustár, gránátalma balzsamecet, cukor. Felöntöttem a tejjel és lassú tűzön sűrítettem. Közben felaprítottam a brokkolit. A szárát felkockáztam és gyorsan bedobtam a fortyogó lébe. Sóztam és fedőt tettem rá, hogy a szárak puhuljanak. A virágrész és a currypor az utolsó 5 percben került bele.