Ecetes tormás céklasaláta

Hozzávalók

  • 2 nagyobb főtt cékla
  • 1 evőkanál reszelt torma
  • 1 evőkanál Körte-Levendula Balzsamecet
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

A főtt céklát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk – attól függően, milyen állagot szeretnénk.

Egy külön tálban elkészítjük az öntetet: összekeverjük a reszelt tormát a körte-levendula balzsamecettel, az extraszűz olívaolajjal, valamint ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal.

A feldarabolt céklát alaposan beleforgatjuk ebbe az ízes keverékbe, majd lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük a salátát, és ha szükséges, finoman utánaízesítjük.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük