Hozzávalók
- 2 nagyobb főtt cékla
- 1 evőkanál reszelt torma
- 1 evőkanál Körte-Levendula Balzsamecet
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
A főtt céklát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk – attól függően, milyen állagot szeretnénk.
Egy külön tálban elkészítjük az öntetet: összekeverjük a reszelt tormát a körte-levendula balzsamecettel, az extraszűz olívaolajjal, valamint ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal.
A feldarabolt céklát alaposan beleforgatjuk ebbe az ízes keverékbe, majd lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük a salátát, és ha szükséges, finoman utánaízesítjük.