fbpx

Haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángból

Haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángból

Hozzávalók 4 fő részére:Haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángból

30 dkg szín halhús
1 tojássárgája
1 teáskanál francia magos mustár vagy dijoni mustár
1 teáskanál Tokaji borecet furmintból
3/4 dl mogyoróolaj (napraforgó olaj is bátran használható)
csipet só, frissen őrölt fehérbors
1 ek friss citromlé
1 ek extra szűz olívaolaj, 1 teáskanál halszósz (elhagyható), 1 közepes fej (kb. 5 dkg) lilahagyma
10 db összevágott lecsöpögtetett kapribogyó, 2 ek összevágott metélőhagyma, 2 ek összevágott petrezselyemzöld

A tojássárgájából, magos mustárból, borecetből, mogyoróolajból egy csipet sóval és fehérborssal majonézalapot készítünk. A citromlével, a halszósszal és az olívaolajjal elkeverjük.
A bőrétől, gerinccsontjától, szálkáitól megszabadított rusztikusra darabolt halhúst a kapribogyóval, metélőhagymával, petrezselyemzölddel és az ízesített majonézalappal finoman elkeverjük, hogy a halhús lehetőleg ne törjön össze.

A kész haltatárt legalább két órán át hűtjük, friss fehér vagy magvas pirítóssal kínáljuk. Teljes kiőrlésű bagett karikákon vagy rozsos zsömlében tálalva ötletes szendvicsvariációkat is készíthetünk belőle.
Tavasszal hónapos retekkel és retekcsírával, egész évben rukkolával, kápia paprikával színes előételek, falatkák, szendvicsek készíthetőek belőle.

Köszönjük a receptet Nemvagyokmesterszakácsnak!

Vélemény, hozzászólás?

SZEPTEMBERI AKCIÓ

Általános akció (minden vásárlónak elérhető)

- Topáz almaecet 500ml

- Bio Alma Balzsamecet 500ml

- Kézműves ecet – Érlelt Almaecet 250ml

Mind a 3 termékre egységesen 10% kedvezmény.

Hírlevél feliratkozóknak:

További 10% kedvezmény a 3 almaecetünkre!

Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!