Hozzávalók
300 g szín halhús
1 darab tojássárgája
1 teáskanál francia magos mustár vagy dijoni mustár
2 dl mogyoróolaj
fél marék kapribogyó
1 csokor metélőhagyma és petrezselyem
só, fehérbors
Elkészítés
A tojássárgájából, magos mustárból, balzsamecetből, mogyoróolajból egy csipet sóval és fehérborssal majonézalapot készítünk.
A bőrétől, gerinccsontjától, szálkáitól megszabadított rusztikusra darabolt halhúst a kapribogyóval, metélőhagymával, petrezselyemzölddel és az ízesített majonézalappal finoman elkeverjük, hogy a halhús lehetőleg ne törjön össze.
A kész haltatárt legalább két órán át hűtjük, friss fehér vagy magvas pirítóssal kínáljuk. Teljes kiőrlésű bagett karikákon vagy rozsos zsömlében tálalva ötletes szendvicsvariációkat is készíthetünk belőle.
Tavasszal hónapos retekkel és retekcsírával, egész évben rukkolával, kápia paprikával színes előételek, falatkák, szendvicsek készíthetők belőle.