Hozzávalók
1 kg cékla
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál durva só, bors
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt kömény
friss kakukkfűlevél
Elkészítés
A céklát meghámozzuk és kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Kapcsoljuk be a grillsütőt, majd rakosgassuk rá a szeleteket, mellé pakoljuk a fokhagymákat, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket.
A grillsütőnktől függően a céklát kb. 30-40 percig sütjük.
Friss kakukkfűvel díszitjük tálaláskor.
A céklát így tálalhatjuk köretként például halakhoz vagy fehér húsokhoz.
Ha nem köretként szeretnénk, morzsoljunk rá fetát vagy más friss sajtot, esetleg friss házi túrót.