Hozzávalók:Kakukkfüves sült cékla

1 kg cékla
2-3 ek olívaolaj
1 ek Violetta
1 tk durva só
1 tk durvára bors
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt kömény
2-3 ek friss kakukkfűlevél (kerti, citromillatú)

 

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A céklát meghámozzuk és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Az előkészített tepsire rakjuk a szeleteket, meglocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket.
A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk (légkeveréses 180 °C), majd a céklát kb. 45-50 percig sütjük.
Friss kakukkfűvel díszitjük tálaláskor.
A céklát így tálalhatjuk köretként például halakhoz vagy fehér húsokhoz.
Ha nem köretként szeretnénk, morzsoljunk rá fetát vagy más friss sajtot, esetleg friss házi túrót.

 

Köszönjük a receptet Makkakonyhának:

http://www.makkakonyha.com/2011/05/borecetes-receptek-5.html