fbpx

Kakukkfüves sült cékla

Kakukkfüves sült cékla

Hozzávalók:Kakukkfüves sült cékla

1 kg cékla
2-3 ek olívaolaj
1 ek Violetta
1 tk durva só
1 tk durvára bors
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt kömény
2-3 ek friss kakukkfűlevél (kerti, citromillatú)

 

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A céklát meghámozzuk és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Az előkészített tepsire rakjuk a szeleteket, meglocsoljuk az olajjal és a balzsamecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket.
A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk (légkeveréses 180 °C), majd a céklát kb. 45-50 percig sütjük.
Friss kakukkfűvel díszitjük tálaláskor.
A céklát így tálalhatjuk köretként például halakhoz vagy fehér húsokhoz.
Ha nem köretként szeretnénk, morzsoljunk rá fetát vagy más friss sajtot, esetleg friss házi túrót.

 

Köszönjük a receptet Makkakonyhának:

http://www.makkakonyha.com/2011/05/borecetes-receptek-5.html

Vélemény, hozzászólás?

SZEPTEMBERI AKCIÓ

Általános akció (minden vásárlónak elérhető)

- Topáz almaecet 500ml

- Bio Alma Balzsamecet 500ml

- Kézműves ecet – Érlelt Almaecet 250ml

Mind a 3 termékre egységesen 10% kedvezmény.

Hírlevél feliratkozóknak:

További 10% kedvezmény a 3 almaecetünkre!

Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!