PadlizsánsalátaHozzávalók egy kisadaghoz (azért egy nagyobb társaságnak nyugodtan készítsük el ennek a 3-4-szeresét is):

1 padlizsán (kb. 25 dkg)
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb chili (friss)
só, tört színes bors
4 db olajban eltett aszalt paradicsom
3-4 db olajos ringli

Az öntethez:

1 kis csokor friss petrezselyem
4-5 levél bazsalikom
2 db újhagyma
2 ek tokaji almabalzsam
1 ek olíva olaj

Padlizsánsaláta recept:

A padlizsánt vágjuk 2 cmes kockákra, és süssük őket pirosra egy serpenyőben.
Amikor már majdnem jó a padlizsán (3-4es fokozaton süssük hagyományos villanytűzhelyen, lefedve), reszeljük rá a fokhagymát, és szórjuk rá az aprított chilit.
A kész padlizsánt hűtsük ki. Az öntethez aprítsuk fel a friss zöldfűszereket, és keverjük ki az olajjal, valamint a Tokaji Almabalzsammal. Ha kell sóval, borssal ízesítsük még. Az újhagymát karikázzuk fel. Keverjünk össze minden hozzávalót. Tálaláskor ringlivel ízesíthetjük még.

 

Köszönet a receptért Rita konyhájának:

http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/salatak/3217-padlizsansalata-recept.html