Hozzávalók
1 darab padlizsán (kb. 25 dkg)
1 gerezd fokhagyma
1 darab kisebb chili
só, tört színes bors
4 darab olajban eltett aszalt paradicsom
3-4 darab olajos ringli
Öntethez:
1 csokor friss petrezselyem
4-5 levél bazsalikom
2 darab újhagyma
1 evőkanál olíva olaj
Elkészítés
A padlizsánt vágjuk 2 cm-es kockákra, és süssük őket pirosra egy serpenyőben.
Amikor már majdnem jó a padlizsán (3-4es fokozaton süssük hagyományos villanytűzhelyen, lefedve), reszeljük rá a fokhagymát, és szórjuk rá az aprított chilit.
A kész padlizsánt hűtsük ki. Az öntethez aprítsuk fel a friss zöldfűszereket, és keverjük ki az olajjal, valamint a Tokaji Almabalzsammal. Ha kell sóval, borssal ízesítsük még. Az újhagymát karikázzuk fel. Keverjünk össze minden hozzávalót. Tálaláskor ringlivel ízesíthetjük még.