Hozzávalók
Elkészítés
A sertésszüzet lehártyázom, szárazra törlöm, egy-másfél órát kinn hagyom a pulton, hogy mire felhasználásra kerül, szobahőmérsékletű legyen.
Megszórom durva szemű sóval, borsot tekerek rá, majd mehet is a sütőbe (ha van a tepsiben grillrács, akkor arra). 180C-on, légkeverésen, legalább 30 percig sütőm, plusz 5-10 perc felső grillfokozaton grillezem, majd lekapcsolom a sütőt, és még 10-15 percet pihentetem benne.
A serpenyős krumplit alaposan lecsutakolom, párolóbetéten kb. 15 perc alatt puhára gőzölöm. A sárgarépát apró hasábokra vágom, a gyöngyhagymát és a fokhagymát mérettől függően felezem vagy negyedelem. A gombát folyó víz alatt lemosom, félbe vágom. Serpenyőben olívaolajon először a sárgarépát pirítom meg, majd külön-külön a hagymákat és a gombát. Amikor a gomba megpuhult, visszateszek mindent, sózom, borsozom, hozzáadom a rozmaringos vörösborecetet, és összepirítom. Legvégül forró olívaolajon megpirítom a gőzölt újkrumplit, amikor szép aranybarna, sózom és megszórom vágott petrezselyemzölddel.