Sertésszűz borecetes pirított gombás zöldségekkel, újkrumplival

Hozzávalók

2 darab egyenként kb. 350 grammos sertésszűz
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
350 g csiperkegomba
15 darab apró, zsenge gyöngyhagyma
4 darab sárgarépa
2 fej fokhagyma
400 g újburgonya
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

A sertésszüzet lehártyázom, egy-másfél órát kinn hagyom a pulton, hogy mire felhasználásra kerül, szobahőmérsékletű legyen.
Megszórom durva szemű sóval, borsot tekerek rá, majd mehet is a grillrácsra nagyjából 20 percre, majd 15 percet pihentetem.
Az újkrumplit alaposan lecsutakolom, párolóbetéten kb. 15 perc alatt puhára gőzölöm. A sárgarépát apró hasábokra vágom, a gyöngyhagymát és a fokhagymát mérettől függően felezem vagy negyedelem. A gombát folyó víz alatt lecsutakolom, félbe vágom. Grilltálcán olívaolajon először a sárgarépát pirítom meg, majd külön-külön a hagymákat és a gombát. Amikor a gomba megpuhult, visszateszek mindent, sózom, borsozom, hozzáadom a kakukkfüves borecetet, és összepirítom. Legvégül forró olívaolajon megpirítom a gőzölt újkrumplit, amikor szép aranybarna, sózom és megszórom vágott petrezselyemzölddel.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük