Sertésszűz rozmaringos borecetes pirított gombás zöldségekkel, serpenyős krumplival

Hozzávalók

2 darab egyenként kb. 350 grammos sertésszűz
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
350 g csiperkegomba
15 darab apró, zsenge gyöngyhagyma
4 darab sárgarépa
2 fej fokhagyma
400 g  serpenyős sárgaburgonya
1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

A sertésszüzet lehártyázom, szárazra törlöm, egy-másfél órát kinn hagyom a pulton, hogy mire felhasználásra kerül, szobahőmérsékletű legyen.
Megszórom durva szemű sóval, borsot tekerek rá, majd mehet is a sütőbe (ha van a tepsiben grillrács, akkor arra).  180C-on, légkeverésen, legalább 30 percig sütőm, plusz 5-10 perc felső grillfokozaton grillezem, majd lekapcsolom a sütőt, és még 10-15 percet pihentetem benne.
A serpenyős krumplit alaposan lecsutakolom, párolóbetéten kb. 15 perc alatt puhára gőzölöm. A sárgarépát apró hasábokra vágom, a gyöngyhagymát és a fokhagymát mérettől függően felezem vagy negyedelem. A gombát folyó víz alatt lemosom, félbe vágom. Serpenyőben olívaolajon először a sárgarépát pirítom meg, majd külön-külön a hagymákat és a gombát. Amikor a gomba megpuhult, visszateszek mindent, sózom, borsozom, hozzáadom a rozmaringos vörösborecetet, és összepirítom. Legvégül forró olívaolajon megpirítom a gőzölt újkrumplit, amikor szép aranybarna, sózom és megszórom vágott petrezselyemzölddel.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük