Hozzávalók:Spárgakrémleves

45-50 dkg tisztított spárgavég
1 l húsleves
3-5 újhagyma (mérettől függően)
2 evőkanál olívaolaj

bors
1 csapott mokkáskanál cukor
1 teáskanálnyi tokaji kakukkfüves borecet
2 kemény tojás
1/2 csokor petrezselyemzöld
2-3 szem pirított dió

Nagyobb tepsibe rakjuk a spárgadarabokat és az újhagymát. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, megborsozzuk, összerázzuk, és 35-40 perc alatt 180-200 fokos sütőben megsütjük. Közben néhányszor megrázzuk a tepsit, hogy mindenhol egyformán süljenek a zöldségek. Amikor kész, langyosra hűtjük.

Turmixgépbe öntünk fél liter langyos húslevest, hozzáadjuk a sült zöldségeket, alaposan összeturmixoljuk. Lábosba öntjük, hozzátesszük a maradék húslevest, a cukrot, a borecetet, és felforraljuk. Szűrőn átpasszírozzuk.

Petrezselymes-diós tojással tálaljuk, amelyhez a főtt tojásokat villával összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és diót; sóval és borssal ízesítjük.

Köszönjük a receptet Katának!