Hozzávalók
50 dkg tisztított spárgavég
1 l alaplé
3-5 darab újhagyma (mérettől függően)
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
1 csapott mokkáskanál cukor
2 darab keménytojás
½ csokor petrezselyemzöld
2-3 szem pirított dió
Elkészítés
Nagyobb tepsibe rakjuk a spárgadarabokat és az újhagymát. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, megborsozzuk, összerázzuk, és 35-40 perc alatt 180-200 fokos sütőben megsütjük. Közben néhányszor megrázzuk a tepsit, hogy mindenhol egyformán süljenek a zöldségek. Amikor kész, langyosra hűtjük.
Turmixgépbe öntünk fél liter langyos húslevest, hozzáadjuk a sült zöldségeket, alaposan összeturmixoljuk. Lábosba öntjük, hozzátesszük a maradék húslevest, a cukrot, a balzsamecetet, és felforraljuk. Szűrőn átpasszírozzuk.
Petrezselymes-diós tojással tálaljuk, amelyhez a főtt tojásokat villával összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és diót; sóval és borssal ízesítjük.