Tárkonyos gombaleves borecettel

Hozzávalók

50 dkg csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 mokkáskanál só
1 késhegynyi őrölt feketebors
2-3 szem zöldbors
1 csipet tárkony
1 kis doboz tejföl
1 evőkanál liszt (habaráshoz)
1 evőkanál olaj a hagyma dinszteléséhez
 

Elkészítés

Az apóra vágott hagymát forró olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, sózzuk-borsozzuk, fedő alatt pároljuk. Ha már levet eresztett a gomba, akkor engedjük fel kb. fél liter ételízesítős vízzel (vagy a levesalappal).
Forrás után habarjuk be; ehhez a tejfölt keverjük össze a tárkonnyal és a liszttel, majd óvatosan keverjük a leveshez. Ha nem akarjuk, hogy csomós legyen és nincs nagy rutinunk a csomómentes keverésben, akkor mielőtt a teljes levesbe tennénk, adjunk a tejfölös keverékhez egy-két evőkanál forró levest, keverjük simára és úgy adjuk az egész leveshez.
Forraljuk még egyszer fel, és ha levettük a tűzről, adjuk hozzá a tárkonyos borecetet. Ha krémlevest szeretnénk, akkor a megdinsztelt gombaszeletekből vegyünk ki néhányat, tegyük félre. A tejfölös műveletig készítsük a levest, majd ezt követően botmixerrel turmixoljuk simára és a végén, a borecettel együtt keverjük hozzá a gombaszeleteket.
Tetejére ízlés szerint szórhatunk friss petrezselymet.

Tetszett a recept?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Te is elkészítetted? Írd meg hogy sikerült, küldj fotót róla!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük