Taroltak a magyar ecetek!

Márciusban került megrendezésre Spanyolországban, Cordoba-ban a Vinavin elnevezésű, világszínvonalú ecet verseny, melyen a mi termékeink is megmérettették magukat, a francia, német, spanyol, olasz vagy akár argentin ecetek között.

A Vinavin rendezvényt egy nagyon kedves és rendkívül aktív hölgy, Rossio szervezte, aki minket is meghívott az eseményre. Természetesen kiutaztunk Cordobába, hogy megnézzük, hogy néz ki egy komoly ecetkóstoló rendezvény, mi hogyan működik, hogyan pontoznak stb.

      

      

Felajánlották, hogy kóstoljunk meg egy-két ecetet, hoznak a legmagasabb pontszámúakból nekünk. Nagyon izgatottak voltunk, tippelgettünk vajon melyik országnak az eceteit fogjuk megismerni. Kettő mintát kaptunk, mindkettő egy-egy számmal ellátva, borospohárba töltve.

Nézegettük, illatozgattuk, már akkor gyanús volt mindkettő. Elkezdtük kóstolgatni, és végül már nem volt kétségünk: megkaptuk a saját eceteinket! Szavak helyett jöjjön most két kép, a felismerés pillanatában…

        

Úgy tűnik a spanyol zsűrit levettük a lábáról 🙂 4 ecetünk is díjazott lett, nagyarany éremmel az élen, 100-ból 100 pont, mely fantasztikus elismerést a Csipkebogyó balzsamecetünk kapta meg!

Az arany díjasunk a Tőzegáfonya-ibolya balzsamecet lett, a két ezüst díjasunk pedig az Aszú balzsamecet és a Topáz almaecet. Fogadjátok szeretettel a díjnyertes eceteinket, illetve a belőlük összeállított kedvezményes csomagot! 

Hatalmas élmény volt, ráadásul olyan vendégszeretettel fogadtak minket, és hívtak meg még a másnapi programokra is, ami igazán szívet melengető volt. Meglátogattunk három spanyol ecetmanufaktúrát is (Bodegá Robles, Toro Albalá, Unico), ahol elképesztő finomságokat kóstoltunk! Ezentúl két borászatot és egy olívaolaj manufaktúrát is megnézhettünk belülről, természetesen itt is kóstolással egybekötve.. Vendégeik voltunk egy közös városnézésre és egy spanyol flamenco estre is. Beszéljenek a képek helyettünk..

      

      

      

      

      

                        

Ami pedig igazán meglepetés volt, hogy szerveztek számunkra két interjút is, egy élő rádióműsort egy étterem pincéjében, másnap pedig egy tv-s közvetítést a polgármesteri hivatalból.

A nap, amikor elindult a spanyol-magyar ecet együttműködés 🙂

      

 

Vásárold meg Spanyol díjas termékcsomagunkat!

Tetszett a cikk?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Írd meg véleményed!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük