Hozzávalók
2 darab póréhagyma
2 evőkanál liszt
1 teáskanál szárított tárkony
só, bors
1 evőkanál olaj
5 darab tojás
ízlés szerint pirított kenyérkocka, tejföl, friss petrezselyem
Elkészítés
A hagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom.
A fazekat lehúzom a tűzről és a hagymára szórom a lisztet, majd a fűszereket és gyors mozdulatokkal elkeverem, majd felöntöm kb. 2 liter vízzel és visszateszem forralni.
Amikor a lé felforrt, hozzáteszem az alma balzsamecetet, majd egyenként beleengedem a tojásokat, vigyázva, hogy ne keveredjenek szét. A levest még kb. 10 percig főzöm, ezalatt a tojások is megfőnek.
A leves magában is nagyon jó, de lehet bele tenni pirított kenyérkockát, néhány evőkanál tejfölt és a tetejére szórni némi aprított petrezselymet.