Hozzávalók 4-5 adaghoz:Zöld tojásleves

1 vastag vagy két vékony hosszú (40-50 cm) póréhagyma,
vagy ekkora mennyiségű zöldhagyma (a zöld részével együtt),
2 ek. liszt,
1 tk. naturella ételízesítő,
1 tk. szárított tárkony
1/2 tk. szárított lestyán,
só, bors,
1 ek olaj,
5 tojás,
1-3 kanál tokaji tárkonyos borecet
ízlés szerint pirított kenyérkocka, tejföl, friss petrezselyem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom.
A fazekat lehúzom a tűzről és a hagymára szórom a lisztet, majd a fűszereket és gyors mozdulatokkal elkeverem, majd felöntöm kb. 2 liter vízzel és visszateszem forralni.
Amikor a lé felforrt, hozzáteszem a tokaji tárkonyos borecetet, majd egyenként beleengedem a tojásokat, vigyázva, hogy ne keveredjenek szét. A levest még kb. 10 percig főzöm, ezalatt a tojások is megfőnek.

A leves magában is nagyon jó, de lehet bele tenni pirított kenyérkockát, néhány evőkanál tejfölt és a tetejére szórni némi aprított petrezselymet.

 

Köszönjük a receptet Birskörtének!